Időjárás
Derekegyház
2023.09.25., 07:56
Főleg felhős
NE
Főleg felhős
17°C
17 km/h
Hő-érzet: 18°C
Nyomás: 1022 mb
Pára: 96%
Szelek: 17 km/h NE
Széllökések: 34 km/h
UV-Index: 0.92
Napkelte: 06:28
Napnyugta: 18:32
 

Egyesületünk 2017.08.26-án tartotta Tisztújító közgyűlését a Dr. Brusznyai Árpád művelődési házban.

A közgyűlésen 26 fő jelent meg.

Meghívott vendégünk Karasz Zoltán volt, az ATIKÖVIZIG szakmérnök helyettes, belvízvédelmi helyettes munkatársa. Beszámolójában elmondta, hogy a Kórógy első sorban bel- és csapadékvíz befogadó, másod sorban öntöző csatorna, minden más funkciót -beleértve a halgazdálkodást is- csak ezen feladatok ellátása után lehet figyelembe venni. Kérdések érkeztek hozzá, többen érdeklődtek a készülő zsilip vízszint ingadozást befolyásoló hatásairól, illetve a hirtelen nagy mennyiségben elszaporodott vízi növényzet tovább terjedésével kapcsolatban. Válaszként elhangzott, hogy a készülő zsilip nem lesz jelentős hatással az eddig tapasztalt vízszint ingadozásra. Válaszában kitért és részletes magyarázatot adott az évszakonként változó vízmélységre. Továbbá elmondta, hogy a vízi növényzet egy része védett növény, annak bármilyen formában és módon történő irtása TILOS.

A közgyűlés 3. napirendi pontján belül elfogadott néhány alapszabály módosításra tett javaslatot, melybe a gyermek és az ifjúsági korcsoport határát a jelenlegi 12-ről 14-re emelte (így igazodva a megye által is alkalmazott korcsoport bontáshoz),elfogadta a taglétszám stop bevezetését, a felnőtt tagság 200 fős keretét, a kötelező társadalmi munka bevezetését, annak feltételeit, valamint az éves egyszeri befizetéssel megváltható számozott helyek kialakításának lehetőségét szavazták meg a megjelent tagok.

A részletekről a hivatalos bejegyzést követően számolunk be.

4. napirendi pontban a tisztújítás került sorra. A jelölő bizottság ismertette az előző ciklus tisztségviselőit, a tisztségükről lemondó tagokat, illetve az általuk tisztségre javasolt tagok névsorát.

Ezután szavazásra bocsátották a jelöltek listáját végül kihirdették az új tisztségviselők névsorát:

Elnökség: Kóbor Géza elnök, Szabó Imre, Kozma Szabolcs, Radics József és Vidáné Barna Gabriella elnökségi tagok.

Felügyelő bizottság: elnöke Hevesi Lajos, tagjai Szabados Gábor és Vidovics Lajos

Fegyelmi bizottság: elnöke Schrantz Viktor, tagjai Tóth János, Molnár Sándor, Körmendi László és Pintér Tamás.

További kérdések és hozzászólások hiányában a közgyűlés véget ért.