Időjárás
Derekegyház
2022.08.10., 12:00
napos
NNE
napos
28°C
24 km/h
Hő-érzet: 27°C
Nyomás: 1019 mb
Pára: 36%
Szelek: 24 km/h NNE
Széllökések: 52 km/h
UV-Index: 6.48
Napkelte: 05:30
Napnyugta: 19:58
 

Az Egyesület kezelésében lévő vízterület:

 • Kórógyéri főcsatorna (a 45. számú úti hídtól a Pankota csatorna őrházig)
  Víztérkód: 06-067-01-01

A fenti víz szakaszra az országos horgászrend, az állami és a Derekegyházi Horgász Egyesület rendelkezései érvényesek. A fent nevezett vízterületre az egyesületi tagokon kívül más egyesület tagjai is válthatnak napi jegyet a közgyűlés által meghatározott összegért.

Az egyesületi vízre vízbe helyezett csónakot a tulajdonos köteles az egyesületnek bejelenteni és az ott kapott számot a csónakján jól láthatóan feltüntetni. A sorszám nélkül vízre helyezett csónakot a tulajdonos az egyesület felszólítására köteles eltávolítani. Ennek elmulasztása esetén a csónakot az egyesület a tulajdonos költségére elszállíttatja. Gumicsónak használata tilos! Csónakból horgászni csak a parton horgászók megzavarása nélkül szabad, és a horgászat befejeztével a letűző karókat kötelező kiszedni a vízből. A vízterületen (az egyesületi ellenőrző motorcsónakot) motorcsónak, illetve elektromos csónakmotor használata tilos!
A csónakokat november 30-tól március 15-ig ki kell venni a vízből.

Minden tagnak lehetősége van fizetős, „saját” hely kialakítására: Éves befizetés mellett a tag jogosan táblázza ki a saját maga által kialakított és rendben tartott horgászhelyet, melyen tudatja, hogy a hely kié, illetve jogosan kéri a helyet elfoglaló másik horgásztól a helyről való távozást. A hely megváltásának díja 5000Ft- azaz ötezer forint- évente, a váltástól számított egy évig érvényes, megfizetése legkésőbb az adott évre szóló területi engedély megváltásakor aktualizálódik.

Móló, illetve stég építése tilos!
Minden horgász kötelessége a vízterületek védelme, a vízszennyeződés, halpusztulás azonnali jelentése, valamint a vízpart védelme, a horgász helyek tisztán tartása.
Szemetes helyen horgászni tilos, a horgászhelyet tisztán kell elhagyni.
A méretkorlátozás alá eső halat a megfogás után azonnal be kell írni a fogási naplóba! Behordásos horgászat és etető hajó használata tilos!

Az állami horgászrendtől eltérő, a Derekegyházi Horgász
Egyesület vízterületén érvényes rendelkezések:

 1. A fogassüllő legkisebb megtartható mérete 40 cm.
 2. Az amúr legkisebb megtartható mérete 50 cm, naponta 2 db tartható meg.
 3. Idegenhonos halfajból 10 kg, kivéve az ezüstkárászt, amelyből 5 kg tartható meg naponta.
 4. A 60 cm-nél nagyobb pontyot vissza kell helyezni a vízbe.
 5. Ragadozó halból maximum 20 db tartható meg éves szinten, további ragadozó halak megtartására új területi engedély váltása után van lehetőség.
 6. Az a horgász, aki az adott évben 30 db pontyot regisztrált a fogási naplóban, további pontyokat csak új területi engedély megváltása után tarthat meg.
 7. Ifjúsági horgász 1 bottal, bármilyen készséggel horgászhat.
 8. Gyermek horgász csak 1 db 4 m-nél rövidebb, úszóval felszerelt spicc bottal horgászhat.
 9. Telepítés után 1 hétig a kifogott halakat vissza kell engedni a vízbe. A fogási tilalom a telepített halakra, annak minden egyedére vonatkozik.

A területi engedély a megváltást követő év január 31. napjáig érvényes.

További információ
Fodor László: +36 70/ 398-73-05
Gólián Béláné: +36 30/825-79-84